In balans met Yoga

Raja-yoga, Jnana-yoga en Bhakti-yoga

Levenslessen voor beginners en gevorderden. Een cursus in Raja-, Jnana-, BhaktiYoga.

Inhoud van de yoga cursussen

Yoga is een tijdloze praktische wetenschap die zich gedurende duizenden jaren ontwikkeld heeft en die zich bezighoudt met het fysieke, emotionele, morele, mentale en spirituele welzijn van de mens als geheel.

Yoga is het terugvinden van de oorspronkelijke toestand van de mens, hetgeen een intense, onverstoorbare, innerlijke harmonie tot gevolg heeft. Yoga zorgt voor het bereiken van balans tussen lichaam en geest, zodat je zeggenschap hebt over je eigen lichaam en leven.

  • Raja-yoga is de yoga van de concentratie, meditatie, contemplatie (bovenbewuste) en de levensenergieën (met name de chakra’s).
  • Jnana-yoga is de yoga van de levenskennis (verstand) en van de interactie tussen de buitenwereld en de innerlijke wereld.
  • Bhakti-yoga is de yoga van de toewijding, de overgave (gevoel) en de onbewuste/onderbewuste krachten.

Er zijn yogagroepen voor beginners en voor gevorderden.

De lessen voor beginners bestaan vooral uit meditatie- en concentratieoefeningen, alsook haptonomie-gerelateerde oefeningen. Tevens wordt er uitleg gegeven over levenskennis. De lessen voor gevorderden bestaan vooral uit uitleg over levenskennis, bestaande levensvragen en diepgaander meditatietraining. Tevens wordt er dan enige aandacht besteed aan gelezen of te lezen boeken.

Cursusleiding

De cursus wordt gegeven door Anja Jongkind van Coachcentrum Et Emergo. Anja heeft tientallen jaren ervaring als therapeut, coach en yogadocente.

Programma globaal en praktische informatie

De cursus wordt gegeven op diverse data van zaterdag 10.00 uur tot zondag 14.00 uur (zie kalender).
Voor ontbijt, lunch en diner (alles biologisch) wordt gezorgd.

Op zaterdag wordt na de introductie gestart met de eerste cursussessie van 2,5 uur.
Na de lunch heeft iedereen even vrij besteedbare tijd voor bijvoorbeeld een wandeling in het aangrenzende bos. Halverwege de middag is dan de tweede sessie.
Na het diner kan iedereen zijn eigen gang gaan en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.

Zondag wordt na het ontbijt, om ongeveer 10.00 uur de laatste sessie gehouden en wordt de cursus beëindigd met de lunch. Na de lunch kan er nog worden gewandeld of wederom gebruik gemaakt worden van de aanwezige faciliteiten.
De cursus wordt gegeven in groepen van 10 tot 16 personen.

Kosten van de yoga cursus

De kosten bedragen € 484,- per persoon (incl. BTW). Dit is inclusief overnachting, ontbijt, 2 x lunch, diner en thee. Eventuele hapjes en drankjes op de zaterdagavond kunt u zelf verzorgen.

Bijzonderheden

Voorafgaand aan de cursus is er een kort telefonisch contact om ervoor te zorgen dat cursisten in een ‘passende’ groep terecht komen.

Als er rekening gehouden moet worden met een speciaal dieet of een bepaalde voedselallergie, moet dit ruim van tevoren bekend gemaakt worden, liefst bij aanmelding.